whatsapp instagram facebook bedrift

Integrert meldingssystem

 

Facebook planlegger å gjøre det mulig for WhatsApp, Messenger og Instagram-brukere å sende meldinger til hverandre uten å bytte plattform.

 

Det betyr at hele «backend»- infrastrukturen er åpen, noe som vil betyr blant annet at dersom du bruker en Facebook Messenger chatbot, så kan denne også fungere for Whatsapp og Instagram, noe som gjør kommunikasjon på tvers av plattformene mye enklere.

 

I noen land så er WhatsApp mest brukt, mens i andre er Messenger mye mer brukt. Nå vil det ikke være noen problemer uansett hvilke plattform man foretrekker.

 

Innholdet vil bli spredd til alle de nevnte plattformene under samme system.

 

De tre forskjellige appene vil fortsatt være separate, men de vil ha et integrert system for meldinger.

 

Facebook har enda ikke sagt noe tidspunkt for når dette blir implementert, men de har komt med uttalelser:

 

«Vi ønsker å bygge de beste meldingsopplevelsene vi kan, og folk vil ha meldinger til å være raske, enkle, pålitelige og private.»

“Vi jobber nå med å gjøre flere av våre meldingsprodukter ende-til-ende kryptert, og vurderer å finne måter å gjøre det lettere å nå venner og familie over forskjellige nettverk.”

 

Facebook understreker også at det vil bli en gradvis prosess slik at de skal fjerne alle bekymringsområder før en monolitisk chatstruktur blir introdusert.

 

Personvernforvaltere er opptatt av at identiteten til brukeren skal være den samme på tvers av plattformene, slik at man er sikker på at meldingene kommer til riktig sted, og dette kan være en komplisert prosess å få til på en trygg og effektiv måte.

 

Publisert av Mix Media i januar 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *